Erp Seçimi İçin Tavsiyeler

ERP SEÇİMİ İÇİN TAVSİYELER


Kurumun bütününde bir değişim yaratması ve uğrunda harcanan bütçeler söz konusu olduğunda kurumsal bilgi sistemi yatırımları, seçim aşamasından proje yönetimine yanlışı kesinlikle kaldıramayan kritik yatırımlardır. Bunun tam tersi olduğunda yani doğru yazılım ve yazılım tedarikçisi ile yola çıkıldığında ve başarılı bir proje gerçekleştirdiğinizde ise yatırdığınız parayı çok kısa sürede geri alır ve kurumunuzun bütününde karlılık, verimlilik,müşteri memnuniyeti artışı, maliyetlerin düşmesi gibi belirgin iyileşmeler yaşarsınız. 

ERP gibi kurumsal bilgi sistemleri yatırımları kurumların uzun vadeli ihtiyaçlarını karşılamak üzere yapılan yatırımlardır. Bu açıdan bir seçim yapmadan önce kurumunuzun gelecekteki potansiyelini, pozisyonunu ve ihtiyaçlarını da göz önüne almanız büyük önem taşır. Yatırım yapacağınız yazılımın sadece bugünkü değil gelecekteki iş potansiyelinizi, organizasyon yapınızı ve kurumsal iş yükünüzü yönetmeye müsait bir yazılım olması gerekir. Bu seçtiğiniz yazılımın implementasyon (uygulama) sürecini kolaylaştırır. 

Bu açıdan ister ERP veya E-Dönüşüm gibi kurumun bütününü, isterse CRM veya İnsan Kaynakları gibi sadece belli departmanları ilgilendiren yazılımlar olsun yola devam edeceğiniz yazılım çözümünü seçerken birden çok bileşeni bir arada değerlendirmeli ve bu projelerden önce kurumsal yeniden yapılanma sürecinizi çok iyi biçimde tahlil etmelisiniz.

Bu makalenin orjinal metnine erp blog sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mavvo Blogger Sayfamız Sizlerle